Om boendet 
Härads gruppboende ligger vid Sörfjärden i Mälaren strax utanför Strängnäs. Här har de boende tillgång till ett aktivt liv i naturskön miljö. I närområdet finns inbjudande badplatser och vackra promenadstråk.  Utöver detta finns café och ridhus i närheten av boendet. Det finns planer på att en mindre matbutik skall öppna i området inom kort. 

På boendet erbjuder vi en strukturerad och aktiv vardag i en trygg och förutsägbar miljö och på boendet har vi stor respekt för den boendes egna önskemål och självbestämmande. 

Här får den boende stöd och hjälp med sådant hen vill och när det behövs. Det kan till exempel handla om att få stöttning i att komma upp i tid på morgonen, handla, laga mat, städa eller tvätta. Personalen stöttar för att öka den boendes självständighet på hens egna villkor. Utöver de dagliga sysslorna som det medför att ha en egen lägenhet så är vi av åsikten att det skall vara kul också.  Därför stöttar vi den boende till en aktiv fritid, såväl individuellt som tillsammans med grannarna på boendet.  Varje vecka planerar vi tillsammans aktiviteter. Vi kan exempelvis gå på bio, spela bowling, simma eller vara ute i naturen. Utifrån önskemål serverar vi även gemensamma måltider. 

Härads gruppboende ligger lantligt men det är ändå nära till alla sorters faciliteter. Buss till Strängnäs tar cirka 15 minuter och i motsatt riktning tar det cirka 30 minuter till Eskilstuna. Verksamheten har tillgång till bil.

Om medarbetarna
På Härads gruppboende har medarbetarna relevant utbildning, exempelvis omsorgsprogrammet eller socialpedagog. 

Utöver detta har medarbetarna kunskap om lågaffektivt bemötande, tydliggörandepedagogik, MI och AKK. 

Målgrupp
Personkrets 1.
Personer med intellektuell funktionsnedsättning autism eller autismliknande tillstånd.

Antal platser
6


Boendet